Πάρνηθα topoGuide

Πλήρης έκδοση

Τιμή: 6.15€

Screenshots

Περιγραφή

Η Πάρνηθα είναι το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής και προσελκύει εκατοντάδες πεζοπόρους, ποδηλάτες ή απλούς περιπατητές. Η εφαρμογή Πάρνηθα topoGuide έρχεται να τους επικουρήσει, τόσο στην επιλογή της καταλληλότερης διαδρομής, όσο και στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια της. 

Η εφαρμογή topoGuide Πάρνηθα είναι ένας ψηφιακός οδηγός περιήγησης στην Πάρνηθα που περιλαμβάνει περιγραφές και φωτογραφίες και εστιάζει στις διαδρομές με τα πόδια ή το ποδήλατο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 37 πεζοπορικές και 16 ποδηλατικές διαδρομές και 6 προτάσεις ορεινού τρεξίματος, που απλώνονται σε ολόκληρη την έκταση του μεγάλου αττικού βουνού, και παρέχει αναλυτικούς χάρτες, ενώ στο πεδίο κάνει ενεργητική καθοδήγηση στον περιπατητή. 

Οι πεζοπορικές διαδρομές που προτείνει η εφαρμογή είναι εύκολοι περίπατοι, κυκλικές πεζοπορίες και μεγάλες ορειβατικές διασχίσεις του βουνού, συνολικού μήκους 300 χλμ.

Οι ποδηλατικές διαδρομές καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας και έχουν συνολικό μήκος 250 χλμ.

Οι διαδρομές ορεινού τρεξίματος περιλαμβάνουν όλους τους αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο στην Πάρνηθα.

Κάθε μία από τις 60 διαδρομές έχει μια αναλυτική περιγραφή, φωτογραφίες και έναν πίνακα Σημείων Ενδιαφέροντος.

Η εφαρμογή παρέχει off-line αναλυτικούς χάρτες από τον ιδιωτικό Toponavigator Internet Map Server και περιλαμβάνει μια μεγάλη εισαγωγή με αναλυτικά κείμενα γεωγραφίας, γεωλογίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής και φύσης για την Πάρνηθα. Ένας πίνακας με τα Σημεία Ενδιαφέροντος της Πάρνηθας και μια μηχανή αναζήτησης όρων διεκολύνουν τον εντοπισμό των διαφόρων στοιχείων.

Tα κείμενα, οι φωτογραφίες, οι διαδρομές και η χαρτογραφία είναι πρωτότυπο υλικό που έχει συλλεχθεί και συντεθεί από τη χαρτογραφική εταιρεία AnaDigit, η οποία κατασκεύασε και την εφαρμογή. Η AnaDigit έχει εκδόσει παλιότερα αναλυτικούς χάρτες σε κλίμακα 1:25.000 για την Πάρνηθα, ενώ εξέδωσε και εκατοντάδες πεζοπορικούς χάρτες για όλη την Ελλάδα. Για την κατασκευή της εφαρμογής και την εξασφάλιση της μέγιστης ακρίβειας των δεδομένων, όλες οι διαδρομές του βουνού περπατήθηκαν μέσα στο 2015.